niedziela, 16 czerwca 2013

Jogurtowa pasta jajeczna

Gdy jajek jest dużo, śniadanie ma być lekkie i sycące, a do wykarmienia trzy osoby :)


JOGURTOWA PASTA JAJECZNA:
(składniki na 3 porcje)


  • 6 jaj
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 ogórek gruntowy
  • szczypior
  • sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo. Czosnek drobno pokroić, posypać solą i rozetrzeć nożem. Ogórka pokroić w kostkę. Ugotowane jajka, obrać, przekroić na pół. Żółtko rozetrzeć widelcem z resztą składników w misce, białko pokroić w kostkę i dodać. Doprawić solą i pieprzem.

Jedna porcja to ok. 200 kcal.

Ja jadłam pastę z dodatkiem rzodkiewki, na lekkim pieczywie pszennym :)










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz